Cine sunt copiii nostri?

start de numaratoare … suntem aproximativ 1 din fiecare 100 de nou-nascuti. Reprezentam ambele sexe si suntem de toate vârstele.

Am trecut prin operatii, spitale, infectii, endocardita (infectie a inimii), stimulatoare cardiace, si cerul mai stie ce altceva. Ne-au oprit inimile si ne-au trecut pe circulatie extracorporala. Ne-am luptat pentru viata la cote uriase. Am fost atât de rau ca ne-am speriat medicii, uneori i-am pus pe ganduri chiar si pe cei mai buni… si apoi i-am uimit când ne-am luptat sa revenim, sa invingem boli, sa daramam statistici.

Ne-am sarbatorit victoriile si ne-am plans pierderile. Stim ca majoritatea celor care au venit pe lume înaintea noastra, ne-au murit, stim ca majoritatea dintre noi nu ar trebui sa fie aici si traim fiecare clipa ca si cum ar fi ultima…Dar mai stim si ca medicina a facut progrese in ceea ce ne priveste asa ca …Suntem Copiii cu Malformatii Cardiace si Supravietuitorii, suntem Supereroii familiilor noastre. Avem o tarie interioara uimitoare, dar suntem si teribil de fragili, în acelasi timp. Ne referim la parinii nostri ca Tata de Inimioara si Mama de Inimioara, si vom folosi aceste titluri ca Embleme de Onoare. De ce?! Pentru ca ei le merita! Ei au fost primii care au descoperit ca o malformatie cardiaca nu rupe doar o singur inima, ci zdrobeste trei…

Ne jucam, mergem cu bicicleta, jucam fotbal, mergem la scoala, vom ajunge sa lucram, sa avem copii la randul nostru, sa ne traim vietile… Suntem în comunitatea, în biserica, în scoala, în biroul tau, si destul de posibil în casa ta. Poate ne miscam un pic mai lent, poate facem unele lucruri un pic diferit, dar, de obicei, ne traim vietile linistit si fara a face prea mare caz din asta.

Asociatia pe care au infiintat-o parintii nostri, o vom prelua noi intr-o buna zi si vom fi exemplul si sprijinul celor ce vor veni dupa noi. De asemenea speram ca pana atunci in Romania sa existe cel putin 4 centre de cardiochirurgie pediatrica si noi sa fi ajutat la dezvoltarea lor.

Scrie un comentariu